Békéscsaba

2024.02.23. 15:50

Teaház és tánc is színpadra kerül a Napsugár Bábszínházban

A Bögrés mesék sorozat első előadásával várja közönségét a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A Papucsszaggató királykisasszony főpróbáját pénteken tartották.

Vásári Erzsébet

Bögrés mese sorozatának első bemutatójának, A papucsszaggató királykisasszonyoknak a sajtónyilvános próbáját tartották pénteken a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban.

Napsugár Bábszínház, teaház, előadás
Czumbil Emőke és Majthényi Dániel teaházba kalauzolja a bábszínházi nézőket /Fotó: Békéscsabai Napsugár Bábszínház/

Az eseményen ismertették hogy Bögrés mesék sorozatukban egy-egy népmese köré társítanak táncot, kézműves foglalkozást, valamint interaktív részvételt a mesélésben. Ezek nem hagyományos bábelőadások, hanem egy vidám, szórakoztató, ugyanakkor tartalmas együttlétek lesznek a közönségükkel, a végén teával, vagy kakaóval.

A sorozatban Benedek Elek: A papucsszaggató királykisasszonyok az első mese, amit két teaházat üzemeltető táncos játszik el tárgyakkal, tánccal, gyerekekkel. A helyzetkomikumra épülő játék közben kis tánctanításra is lesz idő. Jó alkalom ez arra, hogy a családok, szülők, nagyszülők is részt vegyenek a játékban és gyermekükkel, unokájukkal közös élményben legyen részük.

A papucsszaggató királykisasszonyt Czumbil Emőke és Majthényi Dániel meséli, játtsza és táncolja. A zenéről Lovas Gábor, a látványról L. Deák Réka gondoskodik, a 4 éves kortól ajánlott darab rendezője pedig Csortán Zsóka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában