Újévi koncert

2024.01.12. 12:10

Méltóképpen nyitották meg az évet a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban

Újévi koncerttel nyitotta az évet a szabadkígyósi Wenckheim-kastély január 6-án. Az idei első rendezvényen két fiatal előadóművész lépett fel: Szalai Regina blockflöte előadással és Kisdi Endre klasszikus gitár koncerttel.

Gyemendi Réka

Az eseményre nagy érdeklődés mutatkozott, napokkal korábban elkelt az összes jegy, így a fellépők teltház előtt zenélhettek. A rendezvényt impozáns helyszínen, a Krisztina kávézó vendégterében tartották. A klasszikus zenei műsorban olyan zeneszerzők művei csendültek fel mint Johann Sebastian Bach: e-moll Bourreé-je, Bartók Béla: Gyermekeknek, vagy Antonio Vivaldi: A négy évszak című műve.

Szalai Regina zeneiskolai tanulmányait Egerben, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában végezte. A Czidra László Országos Furulya versenyeken arany és ezüst minősítést nyert el, öt évig volt tagja a Miskolci Egyetem Régizene Együttesének. Egy Erasmus ösztöndíjnak köszönhetően Olaszországban, a Giuseppe Tartani Komzervatóriumban is tanult. 2023-ban, az Országos Furulyaduó versenyen arany minősítést szerzett.

Kisdi Endre a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában kezdte meg zenei tanulmányait. Nívódíjat szerzett Szegeden, a Dél-Alföldi Regionális gitárversenyen, tagja volt a Szendrey-Karper László Gitárzenekarnak, illetve rendszeresen részt vett a Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozóján is. Szólistaként együtt játszott a Miskolci Szimfonikus Zenekarral, a Danubius Talents Nemzetközi versenyen pedig harmadik helyezést ért el.

Mindkét tehetséges fiatal 2023. júniusában szerezte meg diplomáját a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karán, blockflöte és klasszikusgitár szakon. Jelenleg a szarvasi Chován Kálmán és a gyomaendrődi Kállai Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolák tanárai, az elmúlt években pedig számos hangversenyt adtak Békés vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában