Új megjelenés

2024.01.05. 21:17

Idén 75 éves az orosházi városi könyvtár

Alapításának 75. évfordulóját ünnepli 2024-ben az Orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Már javában tervezzük az ünnepi programot – számoltak be hivatalos oldalukon.

Csete Ilona

Várják olvasóikat idén is.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Miközben összeállítják a könyvtár munkatársai a jubileumi év eseményeit, addig is, 2024 januárjától, egy éven keresztül picit változtattak a megjelenésükön. Ahogy ők fogalmaztak: hetvenötösítették a logót.

S hogy mi történt 75 éve? Vagy még korábban? Az Orosházi Polgári Kör kiépített egy könyvtártermet, így már a századfordulón is volt kísérlet egy könyvtár létrehozására. 1945. december 29-én a községi közgyűlésen döntés született a városi rang megszerzéséről, amit 1946 januárjában elnyert Orosháza. 

Az új logó. Forrás: Facebook

A harmadik évforduló alkalmával, az egykori polgári kör könyvtártermében Ortutay Gyula jelenlétében avatták fel a városi könyvtárt 1949. június 12-én. Július 3-án nyitott meg az olvasók előtt kapuit, csütörtök és vasárnap délutáni nyitva tartással.

S ha már a nyitva tartást említettük: a könyvtár január 21-éig zárva tart. Január 8. és 19. között minden hétköznap 10 órától 13 óráig KönyvtárPont lesz a Petőfi Művelődési Központ bejáratánál az alábbi szolgáltatásokkal: beiratkozás, félretett könyvek, folyóiratok, hangoskönyvek kölcsönzése, kölcsönzött könyvek leadása, új igények jelzése.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában