Bemutatkozó koncert

2024.01.26. 20:05

40 év után: örömzenélnek az orosházi Violinák – videóval

A magyar kultúra napjához kapcsolódóan a Violínák kamaraegyüttes 40 év múlva címmel bemutatkozó koncertjére megtelt az Orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár pénteken este.

Csete Ilona

Jobbról: Barta Szilvia, Berta Ágnes és Farkas Katalin hegedűs, a zongorista Fenyvesi-Petrecz Teodóra, valamint Csernainé Erőss Ella a péntek esti fellépésen.

Amikor egy ajtó becsukódik, kinyílik egy másik – vallja az orosházi Violínák kamarazenekar vezetője, Csernainé Erőss Ella. A zenepedagógus számára elérkeztek a nyugdíjas évek.

– Mostantól az örömzenének élek. Összejött ez a kis csapat, régről ismerjük egymást. Ketten is a tanítványaim voltak, a harmadik zenészünk is az orosházi zeneiskolában tanult. Összefogtunk így. Barta Szilvia, Berta Ágnes és Farkas Katalin a hegedűs és a zongoristánk szintén kolléganő, Fenyvesi-Petrecz Teodóra. Ők napjainkban nem foglalkoznak a zenével. Van pedagógus, fodrász, értékesítő közöttünk. De mostantól, vagyis 2023 októberétől zeneközelben vannak – mesélt még a koncert előtt Ella a megalakulásukról.

Megtelt a városi könyvtár, a Violínákra sokan kíváncsiak voltak. Fotó: a szerző felvételei

– A plakátunkon az szerepel: 40 év múlva... ez arra utal, hogy hegedűseink legfiatalabbja is több mint 40 éve volt zeneiskolás. Több mint 40 éve volt a tanítványom. Ez adta az apropót: október óta készültünk, hogy bemutatkozzunk a családjainknak. Ám adódott a lehetőség a könyvtárban: a zeneszeretők nagy családja eljött, kíváncsi reánk, aminek mi nagyon örülünk. És szeretnénk, ha később mások is csatlakoznának hozzánk – nyilatkozta bizakodva a kamarazenekar vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában