Középiskolásoknak

2023.12.22. 16:08

Belenősz a kultúrába: színházi témanapot rendeztek Gyulán

KultUp - „Belenősz a kultúrába” címmel rendeztek színházi témanapot csütörtökön a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban.

Papp Gábor

A diákok nem csak befogadóként, de aktív résztvevőként is bekapcsolódhattak a programba.

Fotó: Lehoczky Péter

Zámori Ida, az intézmény igazgatója elmondta, a KultUp program szervezői részéről érkezett megkeresés, hogy a középiskolai korosztály számára színházi témanapot hívjanak életre gimnáziumukban is. 

– Az esemény különleges komplex színházi és irodalmi élményt nyújtott a diákoknak, amibe nem csak befogadóként, de aktív résztvevőknek is bekapcsolódhattak – fogalmazott Zámori Ida. – A professzionális előkészítő munka után pontos órarendet készítettek. Az esemény párosult a korosztálynak megfelelő programkínálattal, színházi élmény érintette a mai modern rapvilágot, valamint a történelemtől a komolyzenéig számos témát.

Az igazgató kiemelte, lélekemelő napot tudhattak maguk mögött. A szakember több előadáson maga is részt vett, és elmondta, tényleg interaktív előadások, foglalkozások zajlottak, amibe bekapcsolták a fiatalokat.

Zámori Ida hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartja, hogy az oktatás mellett a nevelésre is hangsúlyt fektessenek, ezért a karácsonyhoz közeledve lelki érzékenyítés is szerepet kapott. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában