Csorvás

2023.12.12. 11:23

Adventi gyertyagyújtás és kiállítás megnyitó a szőttes kúriában

Meggyulladt a második gyertya is a Hudák család Kéziszövő és Varróműhelyében a hétvégén. A gyönyörű szőtteskúrában Bíró Sándor református lelkész gyújtotta meg a gyertyát. A jó hangulatú eseményen Duliskovich Jolán adott elő gitárkísérettel adventi énekeket.

Gajdács Pál

A házigazda Hudák Mariann a festőművész Horváth Jánossal

Fotó: Kársainé Gombkötő Réka

A meghitt, családias ünnepség keretében az idős orosházi festő, Horváth János festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás. A megnyitót Sütő János gondolatai vezették fel, bemutatva a művészt és a munkásságát. A mintegy 50 alkotásból álló tárlaton nemcsak festmények, hanem rézkarc és dombormű is bemutatásra került és látható volt az a nívódíj is, amit Horváth János művészete elismeréséül kapott korábban.

A kiállított művek több a festő korai és mostani időszakát ölelik fel.

Hudák Mariann Mesterremek Díjas Viseletkészítő elmondta, hogy Horváth Jánost a közös barát, Sütő János révén ismerték meg.

– Nagyon örülök, hogy ennyi alkotását be tudjuk mutatni sőt azt a nívódíjat is, amit még a hetvenes években kapott – mondta a Mesterremek Díjas Viseletkészítő.

A szőttes kúriában szombaton délután 15 órakor Zsíros Lilla evangélikus lelkész gyújtja meg a harmadik gyertyát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában