Testvértelepülési látogatás

2023.10.27. 11:13

Kínába utazik a Napsugár bábszínház csapata

Kínába utaznak szombaton a Békéscsabai Napsugár Bábszínház tagjai. Varga Anna marketingmenedzser elmondta, Békéscsaba testvérvárosi kapcsolatot ápol a kínai Shenyanggal, és a távol-keleti nagyváros kérte, első alkalommal kulturális szervezet képviselje a megyeszékhelyet az egyhetes testvértelepülési látogatáson.

dr. Nagy Szilvia

A Kockavarázs csapata: Lenkefi Réka, Bajusz Gergely, Csortán Zsóka, Rákóczi Antal, Biró Gyula.

Forrás: Napsugár bábszínház

– Az önkormányzat döntése alapján a bábszínház utazik egy hétfős csapattal Kínába, aminek nagyon örülünk. Szombaton indulunk Shenyangba, egyhetes ott tartózkodásuk alatt négy előadást játszanak majd a művészek. A Kockavarázs című előadást visszük, tulajdonképpen a darab alkotócsapata utazik – sorolta Varga Anna, hangsúlyozva, a Kockavarázs a saját műhelyükben készült, Biró Gyuláé a főszerep, Csortás Zsóka rendezte a darabot, tervezője pedig Lenkefi Réka.

Elárulta azt is, kevés információjuk van a kortárs kínai bábszínházi munkáról, hiszen az ország zárt internethálózatot működtet, de biztosak abban, hogy érdekes tapasztalatokkal térnek majd haza, főként annak tükrében, hogy India és Japán mellett Kína a bábszínjátszás őshazája.

– Lesz majd egy ünnepélyes megnyitó, ahol Lenkefi Zoltán igazgató bemutatja a Napsugár bábszínházat, a többi program egyelőre meglepetés.  Szeretnénk megnézni Shenyang világörökség részét képező építményeit és igyekszünk bepillantani a kínai bábszínházi miliőbe, kapcsolatba lépni a tradicionális bábjátékosokkal. Bízunk abban, hogy az ottani kollégák később esetleg bemutatkozhatnak a nezetközi bábfesztiválon – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában