Békéscsaba

2023.09.02. 18:57

Finom falatok és a Magyar Herkules várta a látogatókat az Egyed napon

Már negyedik alkalommal szervezték meg az Egyed napot pénteken Békéscsabán, az Öregháznál. Az esemény célkitűzése mindig is az volt, hogy a felnőtteknek kulturált szórakozási lehetőséget biztosítson, étellel, itallal és tánccal.

Gyemendi Réka

Fotó: Bencsik Ádám

 Korábban Ivó napján, május 19-én tartották, azonban a Covid járvány folyamatos fellobbanása miatt áttették Egyed napjára, szeptember 1-re.

Mácsai Sándor, a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör elnöke idézte fel, a legelső rendezvényen Mátyás király korát idézték meg, a következő évben pedig egy piaci forgatagot hoztak el az összejövetelre. A harmadik évnek a különlegessége az volt, hogy ősi magyar ételek is szerepeltek az étlapon, sőt, egy jurta állt az esemény központjában. Idén gasztronómiai ételbemutatóval és meglepetésvendéggel készültek a résztvevőknek Pakucza József erőművész személyében.

A korábbi "Magyar Herkules" egy előadást is tartott, ahol rengeteg újdonságot, eddig ismeretlen történetet osztott meg az érdeklődőkkel. Az erőművész, aki Békéscsabáról indulva bejárta a világot, még a pápánál is járt karrierje során.

Az Egyed napi étlapon helyi, csabai falatok, kétféle haluska és tarkedli is helyet kapott. Végül a tombolasorsoláson több mint száz tárgy talált gazdára. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában