Vándorkiállítás

2023.09.22. 15:41

Begurult Gyulára a Petőfi busz

Megérkezett Gyulára, a művelődési központ parkolójába a Petőfi 200 – mozgó múzeumbusz, a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása pénteken.

Papp Gábor

A diákokat is érdekelte a különleges kiállítás

Fotó: Für Henrik

Tóth Zsuzsa, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa elmondta, a busz tavaly augusztus 31-én indult, és így már több mint egy éve járja már az országot. 

Gyula a tárlat 210. állomása, amit követően Békésre és Békéscsabára is ellátogatnak majd. Az érdeklődést jól jellemzi, hogy a vándorkiállítást több mint 50 ezren keresték már fel indulása óta, és a fürdővárosban is nagyon sokan voltak rá kíváncsiak.

– Próbáljuk interaktívan, az emberi oldaláról bemutatni Petőfit, hogy még inkább közeledhessenek hozzá az idősek és a fiatalok – emelte ki a szakember. – A tárlaton tíz témakör alapján ismerhetik meg költőt, illetve különféle arcait az érdeklődők. A barát, a szerelmes, a forradalmár, a poéta, az újságíró, valamennyi társadalmi és szociális szerepe megelevenedik. 

Az érdeklődők Gyulán még szombaton is megtekinthetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában