Szűz Mária

2023.09.08. 20:07

Angyal szobrot avattak a tótkomlósi emlékhelyen

Emlékműsorra gyülekeztek a tótkomlósiak az Erzsébet ligetbe pénteken délután. A Mária emlékhely felszentelésének a IX. évfordulója tiszteletére Szűz Mária születése napján, Kisboldogasszony ünnepén szoboravatóval egybekötött rendezvényt hirdettek.

Csete Ilona

A Mária-emlékhely környezetét folyamatosan szépítik, fejlesztik a tótkomlósiak

Fotó: Csete Ilona

Szűz Mária születése napján, a Mária-emlékhely felszentelésének IX. évfordulója alkalmából várták az érdeklődőket az Erzsébet ligetbe. A római katolikus templomban az ünnepség kezdete előtt rózsafűzér imádsághoz csatlakozhattak.

Az emlékhelyen avató ünnepséget rendeztek pénteken. Mihály Rita köszöntötte a résztvevőket.
Fotó: Csete Ilona

– Kilenc éve, ezen a napon lett felszentelve ez a hely és a Mária szobor. A tótkomlósi születésű Keszeli Beáta dédelgetett álma kezdett valósággá válni 2013-ban. Tervező készített látványterveket, jótékonysági bálat szerveztek az emlékhely megvalósításának a támogatására a komlósiak. A fehér márványból pedig elkezdődött a szobor kifaragása. Az események 2014-ben gyorsultak fel - sorolta Mihály Rita az eltelt időszak történéseit. A komlósiak szavazással jelölték ki a helyszínt, hogy hol állítsák fel a Mária szobrot. 2014 nyarán letették az alapkövet, 2014. szeptember 8-án felavatták az emlékhelyet, amit a város tulajdonában lévő Tótkomlós Városért Közalapítvány karolt fel. 

Azóta a hely és környezete bővült, fejlesztések sorozata valósult meg (kandellábereket állítottak, facsemetét ültettek, járdát építettek, márványtáblát, domborműveket avattak, gyalogos és kerékpáros zarándoklat indult erről a helyszínről. Elhelyeztek örökmécsest is, örökzöldekkel parkosították a helyet.

A Tótkomlósi Mária Körből (balról) Bedőné Skoda Ilona, a Debreczeni Mária Kör képviseletében Csontos Márta Mária leleplezte a szobrot
Fotó: Csete Ilona

– Ma, a 9. évfordulón szobrot avatunk, egy gyönyörű, gránit oszlopra helyezett, fehér márványból készült Angyal szobrot – mindazokért a névtelen felajánlókért, akik akár szellemi, lelki vagy fizikai adományukkal eddig hozzájárultak, vagy jelenleg is hozzájárulnak az emlékhely létrejöttéhez, ápolásához és fejlődéséhez – mondta a szónok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában