Évforduló

2023.08.01. 13:45

Petőfi kerékpáros emléktúrát rendeztek Mezőberényben

Az önkormányzat Mezőberény újratelepülésének 300. évfordulója tiszteletére július 28. és 31. között négynapos megemlékezést tartott „Évszázados értékeink” címmel.

Sokan vállalkoznak a túrára

Forrás: Facebook

Ennek keretében – a Petőfi 200 év jegyében – hétfő délután a muzeális gyűjtemény udvaráról kerékpáros túra indult a Körös-parti emlékműhöz – írj az Orlai ház.

A szép számban megjelent résztvevőket túravezetőként Földes Péter, az Alföld Turista Egyesület elnöke köszöntötte. A Körös gátján Túri Andrea, az Orlai ház igazgatója fogadta a kerékpárosokat. Siklósi István polgármester köszöntőjében elmondta, nem feltételezte, hogy ilyen sokan vállalkoznak a túrára. Mezőberény, mint Petőfi-emlékhely mindig őrizte a költő emlékét, és az Orlai ház könyvtár részében hamarosan állandó kiállítással gyarapszik a város. „Útonállók Petőfi lábnyomában” címmel emlékműsort mutatott be Bancsi Árpád, Földes Áron és Tóbiás László. Az előadók produkcióját Siklósi István köszönte meg.

Végezetül koszorúkat, virágokat helyeztek az az emlékművön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában