Szimfonikus

2023.08.27. 21:20

Hangversennyel búcsúztatták a nyarat Békéscsabán

Zsúfolásig megtelt vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központ a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és Tóth Péter zongoraművész közös, nyárbúcsúztató hangversenyére, amelyen Beethoven-, Liszt Ferenc-, Borodin- és Gerschwin-darabok hangzottak el.

Licska Balázs

Fotó: Bencsik Ádám

Varga Tamás alpolgármester kiemelte, hogy első alkalommal vezényelte a szimfonikusokat ilyen formában Rázga Áron, és hogy remek együttműködés alakult ki a zenekar, valamint a békéscsabai származású, nemzetközi szinten is elismert zongoraművész, Tóth Péter között.

Emlékeztetett: immár hagyomány, hogy a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar nyárzáró hangversenyt ad a Szent István téren, a kánikula miatt azonban most módosítottak a helyszínen. A rendezvény beköltözött a kulturális központ klimatizált hangversenytermébe, amit a zenekar és a közönség is üdvözölt.

Varga Tamás alpolgármester a hangverseny végén Munkácsy borral köszöntötte a debütáló Rázga Áront és Tóth Pétert is, sőt a zongoraművésznek a 40. születésnapja alkalmából saját készítésű csabai kolbászt szintén ajándékozott, mivel az a kedvence.

Varga Tamás alpolgármester értékelte a Csabai Nyár programsorozatot is. Mint fogalmazott, azt, amit tavasz végén beharangoztak, hogy száz napon keresztül több mint száz programmal számítanak Békéscsabán a helyiekre és a városba látogatókra a nyár folyamán, betartották a Munkácsy Negyed intézményeinek – a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Napsugár bábszínház, a Jókai színház, a Munkácsy Mihály Múzeum és a Békés Megyei Könyvtár –, illetve a polgármesteri hivatalnak a munkatársai.

Voltak kiemelkedő koncertek – olyan húzónevek érkeztek Békéscsabára, mint a Blahalouisiana, Pély Barna, Gubik Petra vagy a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Bikini –, voltak egyedülálló programok, valamint a békéscsabai értékek ugyancsak bemutatkoztak. A rendezvények pedig nem állnak le, a szeptember és az október egyaránt bővelkedik eseményekben, példaként hozta fel a Vármegyenapot és az MVM Zenergia koncertet, a Csabai Garabonciás Napokat, a Csabai Kolbászfesztivált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában