Békés

2023.07.05. 15:15

A Belencéres nagy sikerű fellépésével zárult a BÉTAZEN

Vasárnap délután a Belencéres Néptáncegyüttes nagy sikerű Gálaműsorával zárult a 47. Békés-tarhosi Zenei Napok. A táncosok néhány nap pihenő után útra kelnek. Idén 32. alkalommal rendezik meg Temesváron a „Szívek Fesztiválját”, ahol Magyarországot egyedüliként Békésről a Belencéres Néptáncegyüttes képviseli.

Papp Gábor

Fotó: Gazsó János

Okányi Mihály művészeti vezetőtől megtudtuk, hogy július 7-én csatlakoznak az EKF 2023 programsorozathoz, melyen két összeállítással is bemutatkoznak. Július 8-án és 9-én helyi idő szerint 19 órától lesznek láthatók.

A programra idén idén 13 országból érkeznek az együttesek. Magyarország, Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Bulgária, Görögország, Törökország, Grúzia, Kína, Panama, Tahiti, Moldova Köztársaság és Románia egyaránt képviselteti magát az eseményen.

Mint mondta, az utazás és fellépés nem valósulhatna meg a temesvári Eszterlánc Kulturális Egyesület támogatása nélkül, akik felfigyeltek a Belencéres színvonalas munkájára, és vendégfellépőként meghívták a csoportot.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában