Generációk együtt

2023.06.14. 11:21

A Csabai Szlovákok Szervezetének csoportjai közös programon vettek részt az iskolásokkal

Generációk együtt címmel indított programsorozatot kedden a Csabai Szlovákok Szervezete a Széchenyi-ligetben. Elsőként a békéscsabai szkovák iskola 3–4. osztályos tanulói, közösen a Senior Klub tagjaival, a Rozmaring kézimunka-készítőivel, a Čabianska Ružička énekkarral, a Szőlőfürt Citeraegyüttes tagjaival haluska- és csigatésztát készítettek.

Nyemcsok László

Közös programon őrizték, ápolták a csabai szlovák hagyományokat

Forrás: BMH

Krajcsovics Hajnalka, a Csabai Szlovákok Szervezetének ügyvezetője, főszervező elmondta, a gyermekek hagyományos népihangszer-bemutatón vehettek részt, sőt, ki is próbálhatták a hangszereket. Mindemellett kézműves foglalkozások is színesítették a programot, többek között a diákok papírvirágokat készítettek a felnőttek segítségével, és együtt játszottak, sportoltak. Krajcsovics Hajnalka kitért arra, a másik három foglalkozást a Generációk együtt projekt keretében augusztusban, szeptemberben és kora télen tartják meg.

A különböző generációk közösen, jó hangulatban, hasznosan töltötték az időt
Forrás: BMH

– Hagyományainkat a legközkedveltebb módon – aktívan bekapcsolva  a résztvevőket –, játékos formában ismertetjük meg saját csoportjaink profiljához illeszkedően – hangsúlyozta a főszervező. – A gyermekek lakókörnyezetük hagyományait, szokásait, azok eredetét és mai kifejezéseit két nyelven hallgathatják. Bízunk abban, hogy a programsorozat is hozzájárul a múlt értékeinek megőrzéséhez. Az idősebb generáció számára pedig öröm átadni a saját maguk által átélt tudást, élményeiket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában