Időutazás

2023.04.15. 21:26

Kinyílt Munkácsyné boudoir-ja a csabai múzeumban

A békéscsabai Munkácsy Negyed szombati programsorozatának részeként egy izgalmas időutazáson is részt vehettek a csabai múzeum látogatói.

Gy. R.

Dr. Simonovics Ildikó online kapcsolattal tartotta meg előadását /Fotók: Für Henrik/

Munkácsyné boudoirja címmel tartottak előadást a Munkácsy Mihály Múzeumban. Az első előadásban dr. Simonovics Ildikó, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Tára művészettörténésze mutatta be a XIX. század utolsó harmadának női divatját. Gyarmati Gabriella, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze kultúrtörténeti áttekintést adott azzal kapcsolatban, hogy megjelenik-e Munkácsyné Békéscsabán, a világ legnagyobb Munkácsy-gyűjteményében. 

Az eseményen Bányai Inez békéscsabai származású öltözéktervező iparművész Munkácsy Mihály feleségének egykori viselete által ihletett öltözékekből tartott divatbemutatót az érdeklődőknek. Végül dr. Dombi Attila belgyógyász tartott előadást „Csíp-e a darázsderék? A fűző, a fardagály használata és hatása a mindennapokban” címmel.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában