Költészet napja

2023.04.05. 14:37

Iskolások verseltek a gyomaendrődi könyvtárban

Összesen 82 versmondót hallgatott meg a Békéscsabai Jókai Színház színművésze, Tomanek Gábor által vezetett zsűri szerdán, a Határ Győző Városi Könytár költészet napi városi versmondó versenyén. Zsűritagok voltak többek között Lehóczkiné Timár Irén alpolgármester és Dinyáné Bánfi Ibolya, a Határ Győző Városi Könyvtár vezetője.

V. E.

Forrás: Facebook

Az intézmény beszámolójából kiderült, Gyomaendrőd három általános iskolájának tanulói a házi versenyeken elért eredményeik alapján vehettek részt a városi megmérettetésen. Hangsúlyozták, osztályoként csupán limitált számú diák verselhetett a könyvtárban. A zsűri elnökének értékelő mondatai után okleveleket és könyvjutalmakat kaptak a gyerekek.

A felső tagozatos tanulók Babos László nagylelkűségének köszönhetően az Útban Segesvár felé: Petőfi Sándor és családja Gyomán történő átutazásának emlékére írt könyvét kapták jutalmul. Az alsósok pedig mesekönyveket kaptak. A gyerekek jól teljesítettek, mindannyian szépen verseltek. Szüleik és felkészítő tanáraik egyaránt büszkén hallgatták meg őket a versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában