Díjátadó

2023.03.18. 08:14

Győzteseket hirdettek Battonyán

A Battonyai Művelődési Központ által meghirdetett Sokszínű Petőfi és Az én Petőfim című pályázatokra 113 pályamű érkezett be. A napokban megtörtént a zsűrizés, kihirdették az eredményeket.

Cs. I.

A városi megemlékezés keretében történt meg az eredményhirdetés /Forrás: Facebook/

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából több kategóriában hirdették meg a rajzpályázatokat. A pályaműveket Holló László amatőr festő, a zsűri elnöke, Boros Csaba polgármester és Balázsné Szabó Erzsébet, a művelődési ház vezetője zsűrizte.

A városi megemlékezés keretében történt meg az eredményhirdetés, ahol minden alkotó gyermek emléklapot és hűtőmágnest kapott, illetve a díjazottak az oklevélen kívül ajándékcsomagot vehettek át.

– A beérkezett pályaművekből készült kiállításon megjelenő alkotások azt bizonyítják, hogy településünkön tehetségben és alkotóvágyban egyáltalán nincs hiány gyermekek és a felnőttek körében egyaránt. Legyünk büszkék mindannyiukra, akik bármiféle alkotómunkát végeznek Battonyán, hiszen munkájukkal városunk hírnevét öregbítik – hangzott el a díjátadón.

A sokszínű Petőfi rajzpályázatra azokat az alkotásokat várták 4 korcsoportban, amelyek Petőfi irodalmi munkásságához kötődnek: legyen az egy verssor, vagy egy verscím képi ábrázolása, egy elbeszélő költemény szereplője, vagy akár egy tájleíró versrészletről készült alkotás. Míg Az én Petőfim rajzpályázatra Petőfi portrékat készíthettek a nevezők. A pályaművek szabadon választott technikával készülhettek.

Az én Petőfim rajzpályázat győztesei. 

Felső tagozatos kategóriában Nyári Bianka. Középiskolás kategóriában Janesz Martina, felnőtt kategória győztese lett Szűcs Tünde és Bóka-Gulyás Nóra. A sokszínű Petőfi rajzpályázat győztese óvodás kategóriában Frankó Zoé, alsó tagozatos kategóriában lett első Gál Zita és Filinger Kitti, a felső tagozatosok között pedig Bancila Karina Romina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában