Programsorozat

2023.03.08. 13:49

Andrássy emlékévet indít a gimnázium

Andrássy emlékévet indít az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium – ismertette Szabó László, a békéscsabai középiskola igazgatója.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Az emlékévnek két apropója is van: egyrészt kétszáz éve, 1823. március 8-án született gróf Andrássy Gyula, másrészt pedig 2024-ben lesz harminc éve, hogy a gimnázium az Andrássy úton működik.

Elmondta, hogy a programsorozat első állomása, nyitánya az Andrássy bál lesz, amelyet április 4-én, kedden szerveznek a jelenlegi diákok számára. Emellett a tervek között szerepel iskolatörténeti tárlat, tabló- és sajtófotó-kiállítás, amelyek az elmúlt három évtizedet foglalják össze és mutatják be. Törizzz néven klubot indítanak, ahol a névadó Andrássy Gyula életútja is megjelenik majd, és vendégelőadók tartanak rendhagyó történelemórákat. Továbbá vetélkedőben, öregdiák-találkozóban, az iskolai évkönyv újbóli kiadásában, illetve Bezzeg az én időmben címmel rendhagyó osztályfőnöki órákban ugyancsak gondolkodnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában