Békéscsaba

2023.03.25. 07:00

A Revizorral nyit jövő hét pénteken a Jókai színház

Március 31-én újra megnyitja kapuit a Békéscsabai Jókai Színház. Ennek apropóján közösségi oldalukon ismertették bőséges programkínálatukat.

Gy.R.

Társadalmi szatírával, A revizorral kezdenek

Fotó: Nyári Attila/A-Team

Elsőként bemutatkozik: A revizor című előadás.  A darabban kiderül, miként csavarja az ujjai köré egy korrupt vidéki város vezetését egy Hlesztakov nevű „szentpétervári” fiatalember (Szabó Lajos). A társadalmi szatíra a mulatságos helyzetek során keresztül mutatja be a sokszínűség és a kétszínűség közötti különbséget. Mészáros Mihály polgármesterként pedig egyenesen lubickol ebben a komédiában – a színház más vezető művészinek méltó partnereként.

A Naplopó című zöld musical Japánba kalauzolja a nézőket, ahol Naplopó Szanszuke, az éles eszű, ám a szorgos munkát messziről kerülő fiú annyi csalafintaságot követ el, hogy szorulni kezd körülötte a hurok. Mentőötletként felmerül benne, hogy fel kellene találni a napelemet. A színház a diákokat várja erre a látványos, vidám és környezettudatos előadásra.

Április 21-től a Lady Oscar című, bővérű francia bohózat mulattatja majd a közönséget. A történet szerint minden egy gyanútlan szombat reggel kezdődik, amikor a kis könyvelőgyakornok beállít a félelmetes divatdiktátorhoz, a Lady Mode híres tulajdonosához, hogy fizetésemelést kérjen, mert szeretne megnősülni.  A főbb szerepekben Komáromi Anettet, Csomós Lajos Jászai Mari-díjas színművészt, Katkó Ferencet, Nagy Róbertert, Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát és Kiss Viktóriát láthatják a nézők a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

Április végén pedig bemutatják Fellini Országúton című világhírű filmjének színpadi változatát is, amelyből egy cirkuszi játékot rendezett Kiss József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában