Alföldi Fotószalon

2023.02.26. 16:47

Fotográfusok legjobb képei láthatók Nagyszénáson

A XXVIII. Alföldi Fotószalon képei Szentes után Nagyszénáson is láthatók péntek óta, egészen március végéig a Nagyszénási Kulturális Központ tánctermében. Egy helyi kötődésű díjazott, Rozgonyi Ildikó fotográfus a zsűri döntése alapján 2. helyezést ért el fényképeivel.

Cs. I.

Fotók: Tüskés Tibor

Az Alföldi Fotószalon 1980 óta máig tartó sikeres kiállítás-sorozat. 2010-ig az ország alföldi részéről várták a fotósok képeit, 2011-től viszont bárki küldhet fotókat a pályázatra lakóhely megkötés nélkül. Az Alföldi Fotószalon célja, hogy a művészi igénnyel készített fotóknak megjelenést biztosítson minden évben a legmagasabb szakmai szinten megrendezett fotópályázaton. 

A fotópályázat zsűrizésére professzionális fotóművészeket kérnek fel, akik a legjobb alkotásokat választják ki, melyek a megjelenésükkel, mondanivalójukkal, képi világukkal, újszerűségükkel a legsikerültebbek.

A fotópályázaton gyakorlatilag semmi megkötés nincs. A XXVIII. Alföldi Fotószalon pályázati felhívására beérkezett 65 szerző 286 alkotása.

A kiállításra a zsűri 45 szerző 82 fotográfiáját fogadta el. Ezek láthatók most a nagyszénási másodkiállításon, amit nagy érdeklődés mellett pénteken nyitottak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában