Magyar kultúra napja

2023.01.27. 12:48

Hartay Csaba a kamaszkori csínytevéseiről is mesélt Orosházán

A magyar kultúra napjához kapcsolódó rendezvényre várta az érdeklődőket a Justh Zsigmond Városi Könyvtár.

Cs. I.

Buzai Csaba beszélgetett Hartay Csabával

Fotó: A szerző felvétele

Hartay Csaba íróval, költővel, a Viharsarki Kattintós Facebook-oldal szerkesztőjével beszélgetett a közönségtalálkozón Buzai Csaba.

Az volt a cél, hogy bemutassák a szerzőt az orosházi közönségnek, és ajánlják köteteit kölcsönzésre. A szarvasi fiatalember arról mesélt, nem érzi hátrányát annak, hogy vidékiként került a kortárs irodalom szereplői közé. Vallja: érezze jól magát az ember, ha ír. Úgy fogalmazott, gazemberként kezdte munkásságát, majd elmesélte kamaszos éveinek történéseit. Ezekből sokszor merít témát írásaihoz. Verseinek megjelenéseit 2010 után a prózaírás követte. A világháló korlátlan lehetőség, hogy elérje azokat, akiknek ír. Szó volt arról, a szerző miként kezeli a kritikákat. 

Hartay Csaba járja a középiskolákat, a fiatalok jól fogadják a személyes találkozásokkor a „gazemberséges” sztorikat. Az a cél, hogy felkeltse az érdeklődést, és olvassanak mai, élő irodalmat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában