Út a múltba

2022.12.19. 16:37

Telt ház előtt vetítették Gyulán a Dénesmajor-filmet - galériával

Második alkalommal is telt ház előtt mutatták be az Út a múltba – Dénesmajor története című dokumentumfilmet, amelyet ezúttal vasárnap délután a gyulai civil házban láthattak az érdeklődők.

P. G.

Bíró István

Fotó: Kiss Zoltán

Bimbó Lajos rendező elmondta, Bíró Istvánnal – akivel már dolgoztak együtt A Grund című dokumentumfilm során – fogalmazták meg közösen az alkotás ötletét, amelyben a Gyulához tartozó városrész történetét dolgozták fel. A 78 perces történetben megszólalnak korábban Dénesmajorban élt emberek, és olyanok, akik jelenleg is ott laknak. Liska András régész segítségével a nézők képet kapnak a sok ezer éve lakott terület történelméről, az ott talált archeológiai leletekről. Az elzárt, kisebb települések szociológiai hátteréről, illetve Dénesmajor természeti értékeiről, néprajzáról is szó esik. A film narrátora Varga Zoltán.

 

Bimbó Lajos elmondta, hogy az összetartás, a belső kohézió fontosságát kifejező filmnek várhatóan lesz egy harmadik vetítése is. Az alkotást emellett nyárig filmfesztiválon szerepeltetik, utána várhatón a Youtube-on is látható lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában