Békéscsaba

2022.11.23. 18:56

Harmadszor nyílt kiállítása Nyíri Juditnak a Lencsési Közösségi Házban

Kiállítás nyílt Nyíri Judit gobelin képeiből szerdán Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban.

Gyemendi Réka [email protected]

Gobelin alkotások láthatók a közösségi házban

Fotó: Gyemendi Réka

Takács Péter, a közösségi ház vezetője elmondta, ez Nyíri Judit harmadik kiállítása a közösségi házban.

Mindenki, aki az életben megtapasztalta a betegséget, az nagyon jól tudja, milyen akaraterő kell ahhoz és mennyi támogatás a környezettől, hogy valaki visszatérjen a normál kerékvágásba. Nagyon sokat jelent az, hogy ha az ember érzi, hogy támogatják, szurkolnak neki mondta.

 A kiállítást Heim Sarolta, a család barátja, Judit egykori konduktora nyitotta meg. Mint elhangzott, az alkotó a finommozgásainak fejlesztése érdekében alakította ki és folyamatosan fejleszti a sajátos, egyéni technikáját, amellyel a képeit készíti.

Judit egy tehetséges alkotó, akinek a képeiből sugárzik a körülöttünk lévő világ szépsége és annak szeretete. Egy nagyszerű fiatal hölgy, aki születésekor hátránnyal indult az életben, neurológiai sérülésből adódóan a mozgáskoordinációja, különösen a finommozgások lassabban fejlődtek, mint a kortársainál. Ezért is óriási eredmény ennek a sok szép képnek az elkészítése fogalmazott.

Hozzátette: Judit életútjával, a nehézségekkel való megküzdésével példát mutat mindannyiunk számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában