Irodalmi est

2022.10.04. 11:00

Hősökre emlékeztek Békéscsabán

Az aradi vértanúkról, valamint az 1956-os forradalom hőseiről emlékeztek meg hétfőn a városházán rendezett irodalmi esten.

L. B.

Az esten közreműködött Horváth Szabolcs műsorvezető, Réger Wanda színművész, Pősze Anita előadóművész és Tomanek Gábor színművész

Fotó: Für Henrik

A műsort szerkesztő Frankó Attila elmondta, hogy egyfajta történelemórának is beillett a program, amelyet Paláncz György történelemtanár, oktatásért felelős tanácsnok nyitott meg, számos érdekességet ismertetve. 

Az 1956-os események kapcsán felolvastak Vánsza Pál, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (POFOSZ) megyei elnökének önéletrajzi könyvéből, illetve Huszár Endre műveiből; továbbá szóltak olyan hősökről, mint a nemrég elhunyt Fekete Pál, Békéscsaba díszpolgára, vagy Mány Erzsébet és Farkas Mihály.

– Nagyon fontos egy-egy ilyen irodalmi esten is megemlékezni ezekről a történelmi eseményekről, valamint arról, hogy elődeink az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idején, illetve 1956-ban az életüket áldozták azért, hogy mi ma szabadságban élhessünk – mondta Frankó Attila.

Ismertette, hogy a következő irodalmi est november 7-én 18 órakor lesz a városházán, amelyen bemutatják Tőkés László református püspök, volt európai parlamenti képviselő, az 1989-es romániai forradalom hősének 70 című önéletrajzi kötetét.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában