Könyvtári napok Csabán

2022.09.29. 07:09

Hetven érvet várnak, miért is jó ma a könyvtár

A megyei könyvtár is csatlakozik október 3-tól az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz: az ingyenes programok az esély és az egyenlőség tematikáját követik. A megyei könyvtárak 70 éves fennállása kapcsán 70 érvet várnak az olvasóktól, szerintük miért fontos ma a könyvtár.

N. Sz.

A könyvbörze tavaly nagy sikert aratott

Forrás: MW-archív

Rakonczás Szilvia igazgató elmondta, október 3. és 9. között a hét minden napján megtalálhatják számításaikat az érdeklődők: lesz például könyv- és kézműves termékbemutató, zenei és kreatív program, helyismereti kirándulás, adománygyűjtés. Megszervezik a II. Csabai Könyvbörzét, ahol könyvek, társasjátékok, képregények cserélhetnek gazdát. 

– Annak apropóján, hogy a megyei könyvtárak idén ünneplik fennállásuk hetvenedik évfordulóját, október 3-án hetven könyvet teszünk ki a házban, ezek közül egyet-egyet a nap folyamán bárki elvihet a Digikompba. A bibliotékánk ezzel a zalaiak 70 ezer lépés-akciójához csatlakozik – részletezte Rakonczás Szilvia. Hozzáfűzte, arra kérik az olvasókat, hogy a 70 év –70 érv kezdeményezés kapcsán sorolják fel, szerintük miért fontos ma a könyvtár. A héten lehetőség lesz kedvezményes beiratkozásra, elengedik a késedelmi díjakat. A megyeri, jaminai és a lencsési lakótelepi fiókkönyvtárban is változatos programmal várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában