Előléptetési ünnepség

2022.09.18. 10:02

Bortanácsosokat avattak Békéscsabán – galériával

Az Európai Borlovagok Magyarországi Rendjének Dél-Alföldi Régiója és a Békéscsabai Lovagi Szék előléptetési ünnepséget tartott szombaton délután a megyeszékhelyen, az evangélikus nagytemplomban.

P. G.

Ezúttal ketten léptek elő, Szekeres Margit és Mokran Ildikó egyaránt bortanácsos lett. Ezen kívül ünnepélyesen átadták a lovagi szék saját zászlóját, illetve Winterné Szlávik Ilona és Mokran Ildikó lovagrend rendtársa megkapta a kepp-jét, a rend női köpenyét, Tóth József és Mayerhoffer Miklós pedig az ornátját, a rend férfi köpenyét.

A ceremónia részeként megáldották a lovagi szék idei zászlós borát, amit „vak kóstolással” választottak ki a lovagi szék tagjai, s így esett a választás a Csongrádi borvidék Bodor Martin családi borászat borára, a 2021-es Generosa fehér borra.

Az ünnepséget megelőző felvonulást a Békés Megyei Károlyi Huszár és Honvéd Hagyományőrző, Kulturális Egyesület tagjai vezették fel dobszó mellett, illetve a ceremónia végén díszsortüzet lőttek az Evangélikus Nagytemplom előtt a résztvevők tiszteletére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában