Tótkomlós

2022.08.23. 10:48

A százéves Szokolay Sándor emlékére nyílt kiállítás

A Szokolay 100 címet viselő kiállítást egykori diákjai, kollégái, munkásságának a tisztelői jelenlétében nyitották meg Tótkomlóson, a Természet Házában.

Cs. I.

Majláth Imre mutatta kollégája munkáit /A szerző felvétele/

Szokolay Sándor festőművész, népi faragó, tanár születésének 100. évfordulója alkalmából egykori diákjai, kollégái, munkásságának a tisztelői jelenlétében nyitották meg a tárlatot. Hézső Ferenc festő, egyetemi tanár a komlósiak nagyra becsült polgárának egykori alkotótársa méltatta Szokolay Sándor munkásságát. Majláth Imre, az egykori kolléga pedig kapcsolatukról mesélt.

– Munkatársak voltunk az akkori általános iskola és gimnáziumban, 1968-tól nyugdíjazásáig. Én történelem-földrajz szakos tanár voltam a gimnáziumban. Humoros, kiváló pedagógus és fantasztikus futballista volt a kollégám. A pedagógusok kispályás tornáján velünk is játszott, sőt, nyugdíjazásáig meghatározó volt életében ez a sportág. Ő az az ember volt, aki soha nem kérkedett a sikereivel. Környezetében jó volt lenni, remek hangulatot teremtett maga körül, a kollektívánkra is átragadt pozitivitása. Tisztelet övezte sokrétű munkásságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában