Gálaműsor

2022.07.02. 18:50

Jubilált a Körösladányi Mazsorett Együttes – galériával

A Körösladányi Mazsorett Együttes huszadik jubileumi gálaműsorát rendezték szombaton, a helyi Dr. Asztalos Miklós Művelődési Házban. A Körösladányi Napok keretében megtartott eseményt látványos felvonulás nyitotta a városban, majd a telt háznyi közönség figyelte a mazsorettek produkcióit.

P. G.

/Fotó: Bencsik Ádám/

A jubileum nyitóakkordja, ahogy említettük, a Széchenyi utcában induló mazsorettes felvonulás volt, amelynek keretében a lányok, illetve az érdeklődők az ünnepi gálaműsornak helyet adó kulturális intézményig vonultak. A művelődési ház nagytermében már a kezdés előtt több mint félórával is nagyon sokan jöttek össze, a kezdésre pedig teljesen megtelt a helység. A programot Fanfár vezette fel, amit a Szarvasi Rezesbanda adott elő.

Kardos Károly polgármester köszöntő beszédében elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy kifejezze a körösladányi önkormányzat örömét és elismerését, hogy a mazsorett együttes húsz év után és a járványos időszakot követően is sikeresen működik.

Különböző korosztályú csoportjaik már idén is több rendezvényen léptek fel színvonalas műsoraikkal – tette hozzá. Külön kiemelte az érintett szülők, gyermekek és művészeti vezetők elmúlt két évtizedeben végzett magas szintű munkáját, hiszen egy húsz éves jubileumhoz elengedhetetlen az együtt gondolkodás, a közösség. Hangsúlyozta, a szombati rendezvény látogatottsága is mutatta, hogy milyen sokan kötődnek a sportághoz, ehhez a gyönyörű táncos tevékenységhez.

A gálaműsor első részében a felvonulásban is résztvevő vendég mazsorett csoportok közül nyolcan egy-egy koreográfiával köszöntötték az ünnepelteket. Az együttesek művészeti vezetője, ahogy a körösladányié is Macskinné Pór Erzsébet nívódíjas mazsorett és gyermektáncoktató. Biharnagybajomi, szeghalmi, füzesgyarmati, vésztői csoportok egyaránt felléptek az eseményen. 

A rendezvény második része egy kis múltidézéssel kezdődött. A Körös Művészeti Egyesület égisze alatt működő Körösladányi Mazsorett Együttes 1996-ban alakult a Tüköry Lajos Általános Iskolában, majd a művelődési ház adott otthont a foglalkozásoknak. A Zafír, a Margaréta, a Kristály és a Szivárvány csoportok a közel két évtized alatt, számos hazai és nemzetközi versenyen, fesztiválon, rendezvényen szerepeltek nagy sikerrel, arany és kiemelt arany minősítések, arany és kiemelt arany oklevelek, országos bajnoki címek és dobogós helyezések fémjelzik útjukat. Franciaországban, Olaszországban, Görögországban, Törökországban, Horvátországban, Szlovéniában, Macedóniában, Romániában és Szerbiában képviselték hazánkat, öregbítve a térség és Körösladány hírnevét. Még a tizenegyedik Körösladányi Napokon a Zafír csoport a Körösladányért Elismerő Oklevélben részesült. Dr. Tabiné Lehotai Klára az együttesért végzett áldozatos munkájáért a Mazsorett Szekció 25 éves jubileuma alkalmából a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség díszoklevelét vette át. 

Az együttes alapító művészeti vezetője,  Macskinné Pór Erzsébet számos tisztsége és tanulmányai miatt hat évig szüneteltette a képzést, és bár teendői nem csökkentek, egykori tanítványai és a Zafír csoport tagja, Horváth- Mikó Edit kérésének eleget téve, és felajánlott segítségnek köszönhetően 2020 szeptemberében, két csoportban újraindította az oktatást az óvodában és a művelődési házban. 

 

Remek programok a Ladányi Napok

Körösladányban jelenleg három korcsoportban, az óvodásoktól a felső tagozatos lányokig huszonhárom gyermek vesz részt az oktatásban, ami a művelődési házban zajlik a helyi óvoda és iskola támogatásával. A Körösladányi Mazsorett Együttes csoportjai ezután nívós produkciókkal léptek színpadra, illetve számos díszoklevél, oklevél, ajándék talált gazdára az ünnepségen. Az eseményen átadták a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség díszoklevelét a Körösladányi Mazsorett Együttesnek.

A Körösladányi Napok emellett is számos érdekességgel várta, várja az érdeklődőket, köszöntötték az újszülötteket és szüleiket, számos koncertet tartottak. Míg szombaton este tűzijáték, addig vasárnap Vén Márkus Népzenei Találkozó és Lord koncert is szolgálja a kikapcsolódást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában