Fodor Barbara

2022.02.17. 19:25

Az erkélykorláton túl is alkot a csabai képzőművész

Az erkélykorláton túl címmel nyílt meg szerdán este Fodor Barbara képzőművész kiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központban. Barbara utolsó éves hallgató a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, képalkotás alapszakon.

Ny. L.

Fodor Barbara kollázstechnikával készítette el műveit /Fotó: Bencsik Ádám/

A 18 éves koráig Békéscsabán élő képzőművész, költő Szegedtől a francia Le ­Havre-ig már tizenhét vizuális kiállításon mutathatta be művészeti alkotásait. A vegyes, kollázstechnikával készült munkák hűen tükrözik vissza másokhoz és önmagunkhoz fűződő viszonyainkat, vágyainkat, nehézségeinket, félelmeinket. 

A színek, formák, felületek és a spontán papírra vetült szimbólumok segítségével elmélyedhetünk magunkban, gondolatainkban, emlékeinkben, vagy felfedezhetjük ez idáig rejtve maradt, figyelmen kívül hagyott tartalmainkat. 

A kiállítás címe kifejezi, hogy a valódi fejlődési lehetőség abban rejlik, ha időről időre túl tudunk lépni saját korlátainkon, és létrehozunk valami újat, újszerűt, vagy akár csúnyán őszintét, megkapóan szépet, de ami a legfontosabb: emberit és igazit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában