galériával frissítve

2021.09.01. 19:14

Egyed napját ünnepelték a csabaiak

Szeptember első napján újra Egyed nap volt, és ahogy már hagyományosan az Ivókat, úgy az előbbi névnaposokat, – és az őket ünneplőket – egy nagyszabású rendezvénnyel köszöntötte a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör.

B. O.

Ahogy az elnökük, Mácsai Sándor fogalmazott: egy hagyománytisztelő „gasztrobbanást” tartanak a csabai Öreg ház udvarán. A szerda délután ötkor elkezdett program mottója is ebben a hangulatban íródott: „Egyetek jót, ha tudtok... a többi nem számít”.

Kicsit komolyabbra fordítva a szót, a kör elnöke a rendezvényről elmondta, egyfajta csabai piaci hangulatot próbálnak megidézni, ahol jelen lesz a költészet, és a muzsika is. Mindezek mellett a csabai finomságok, valamint a hagyományok tisztelete, mindezek megismerése, megőrzése is cél. Na és persze a jókedv – emelte ki a végén Mácsai Sándor.

Jó hangulatban telt az Egyed nap Csabán /Fotók:Kiss Zoltán/

Ennek szellemében a szervezők pálinkával, kolbászos kiflivel, megyeries babgulyással, szlovákos haluska parádéval, Borlovagrendi kínálással, többféle szórakoztató programmal, így többek között citera és népzenével is készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában