előadás

2021.08.09. 16:15

Az ember tragédiáját mutatták be Gyulán

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában, a világhírű Silviu Purcarete rendezésében láthatta a közönség Madách Imre Az ember tragédiája című drámáját a napokban a Gyulai Várszínház idei évadának részeként, a Vigadóban.

P. G.

Fotó: Kiss Zoltán

Silviu Purcărete színházában a gyermek mindig jelen van, ha nem is jön be a színpadra: halljuk az énekhangját, a jelenetek mélyén az ő tiszta arca ragyog, az ő törékenysége és örök veszélyeztetettsége ad értelmet önmagunk megismerésének. Purcărete összetéveszthetetlen humora, legendás kedvessége és szerénysége Az ember tragédiáját is váratlan közelségbe hozta: a nehéznek tűnő, 19. századi nagy madáchi költészet élővé és befogadhatóvá vált, elvont filozófiája-teológiája pedig átélhetővé. Odahajolt a nagy klasszikushoz, elmélyült dialógust folytatott vele és meghívta őt, legyen vendég ebben az ellenmondásokkal, félelmekkel és szorongásokkal, sőt már nem is leplezett kétségbeesésekkel terhes korunkban. Ezt hozták el a művészek Gyulára is.

Fotó: Kiss Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!