Koncert

2021.07.27. 10:00

Csabán énekelt a Nemzeti Ifjúsági Kórus

Erdei Péter és Nemes László Norbert karnagy vezényletével Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplomban lépett fel hétfőn este a Nemzeti Ifjúsági Kórus.

20210726 Békéscsaba A Filharmónia Magyarország szervezésében a Nemzeti Ifjúsági Kórus ingyenes koncertje az Evangélikus Nagytemplomban. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósult rendezvényen a közel ötven tagú kórus Szokolay Sándor, Kodály Zoltán, Orbán György, Gyöngyösi Levente szerzeményeit, és első alkalommal Bella Máté, Fekete Gyula és Tóth Péter számukra komponált új műveit adta elő.

Fotók: Imre György

A 2018-ban Kodály Zoltánné Péczely Sarolta fővédnökségével megalakult Nemzeti Ifjúsági Kórus célja, hogy a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jegyében a nemzeti jelzőhöz méltó, művészi színvonalon mutassa be a 20-21. századi magyar kórusirodalom legjavát, a Kodály Zoltán nevével fémjelzett magas szintű zenei nevelés eredményeit, valamint közösségépítő erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában