videóval

2021.01.23. 15:09

Új fejezet kezdődött a csabai bábszínház életében

Pénteken átadták a Modern Városok Program Munkácsy-negyed projektjének részeként megépülő új bábszínházépület munkaterületét Békéscsabán. Ezzel kezdetét vette az építkezés, melynek végén az ország tizenharmadikként megalakuló hivatalos bábszínháza önálló épületben folytathatja majd munkáját.

V. N.

Fotó: V2

– Tavaly előtt ünnepeltük a békéscsabai bábjátszás történetének 70. évfordulóját. Ekkor írt összefoglaló kötetet Jászay Tamás Napsugártól Napsugárig címmel, mely az 1949-2019 közötti időszak békéscsabai bábtörténetének összegzése. Akkor úgy fejezte be írását, hogy a Munkácsy-negyedben tervezett épületről beszélgetett Lenkefi Zoltánnal, bábszínházunk igazgatójával, majd így zárta sorait:

„De mindennek a részletezése már a Napsugár Bábszínház történetének legújabb, még el sem kezdődött fejezetéhez tartozik.” A mai nappal tehát elkezdődött ez a fejezet is – olvasható a bábszínház közösségi oldalán.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0zgNnGB3pkpBFPHpg5-IfIhBvRbFqnTnklCuu4Fjy5liFZ4vpDsJMAhms&v=t2rr3ICqg-o&feature=youtu.be&ab_channel=B%C3%A1bsz%C3%ADnh%C3%A1zNapsug%C3%A1r

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában