CSAKK

2020.10.05. 18:15

Megnyílt a XXV. Alföldi fotószalon Békéscsabán

Megnyitotta kapuit az Alföldi Fotószalon Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban. A Szentesi Fotókör kiállítását 25. alkalommal rendezték meg, az ország minden tájáról érkeztek zsűrizett fényképek.

N. Sz.

20201005 Békéscsaba 25. Alföldi Fotószalon megnyitója a Csabagyöngye KK-ban Fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Mitykó György kiemelte, a legfőbb üzenet a „hozzáadott emberi érték”. A közművelődési szakember kifejtette, a fényképezőgépek ma már komoly technikai tudással bírnak, de a fotografálást művészi szintre emelni csak az ember tudja.

A fotótörténet fontosabb állomásait is felelevenítette megnyitóbeszédében Imre György fotóriporter

Imre György megnyitó beszédében elmondta, az alkotók amellett, hogy tisztelik a fotográfia múltját, őrzik a régi technikák fortélyait, át is adják ezeket a módszereket a fiatal generációnak. Az idei tematikához igazodva a fotóriporter felelevenítette a fotótörténet fontosabb állomásait. Szót ejtett a lyukkamerás technikáról, a cianotípiáról, a polaroid technikáról, végül a digitális fotókról, printekről is. A kiállítás első két helyezettje budapesti, „Go” és „Vándor” című fényképeivel viszont a Békés megyei Maczik Eleonóra hozta el a harmadik helyet. Az október 24-ig látogatható tárlat különlegessége, hogy a fények, színek, formák játéka révén a szemlélők is átélhetik valamelyest az alkotás pillanatát.

Maczik Eleonóra a kiérdemelt díjjal /Fotók: Bencsik Ádám/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában