Jókai Színház

2020.09.23. 17:15

Rockoperát mutatnak be pénteken Békéscsabán

A héten mutatják be Koltay Gergely, Szűts István és a Kormorán által megálmodott A Megfeszített című rockoperát a Jókai színházban.

V. N.

Koltay Gábor, a darab rendezője a főpróbán elmondta, az előadás egy a mai világunkba átemelt bibliai történetet mesél el. A Jó és a Rossz küzdelmén keresztül arra keresi a választ, hogy a korunkban milyen emberi szándékok, morális értékek állíthatók szembe az emberiség szellemi, erkölcsi romlását célzó folyamatokkal.

A mű és az előadás felhívja a figyelmet arra, hogy egy gyökereit, identitását veszített nemzet csak akkor képes magára eszmélni, egy szebb és jobb világot teremteni, ha visszatalál az eredendő értékekhez, amelyek nélkül bizonytalanul sodródunk a mindennapok útvesztőiben. Mindennek a kifejezésére vállalkozik a szeretet nyelvén megszólaló Mester, azaz Varga Miklós és Bedőcs Imre, a tömeget megkísértő Vezér szerepében Katkó Ferenc, és az árulót alakító Csomós Lajos. A mély értékeket közvetítő rockoperát pénteken láthatja a csabai közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában