Galériával, videókkal

2019.10.02. 09:56

Félidő: zengett a tornacsarnok a Happeningen

Már a délelőtti órákban is sok stáb a Happeningre készült, ugyanis ez a program az egyik legmeghatározóbb esemény a Garabonciás Napokon, ahol kreatív kisfilmekkel és táncos produkcióval kell bizonyítani a zsűri tagjai előtt.

beol.hu

Fotó: Mathe Csongor

A keddi napon is folytatódtak az iskolák délelőtti programjai, de sokan voltak, akik úgy döntöttek, hogy a CsabaParkban megtartott Pályaválasztási Napra, illetve Beck Zoltán és Ligeti György dalszerző tanóráira is ellátogatnak.

Délben a Trefort stábja különleges, kínai levessel kedveskedett a GarabonCity lakóinak, aminek elkészítésében Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke segédkezett.

Képek forrása: a Csabai Garabonciás Napok Facebook-oldala

Hiába a jó ebéd, sokaknak egyetlen falat sem ment le a torkán az izgalomtól, ugyanis lázasan készülődtek a Happeningre, ami az egyik legjelentősebb program a Garabonciás Napokon.

A stábok a délelőtt folyamán egymás után elpróbálhatták a tornateremben a késő délutáni produkciójukat, amiket először volt lehetőségük a helyszíni színpadon gyakorolni. Bereczki Andi, a Kemény tanulója nyilatkozott hírportálunknak nem sokkal azután, hogy kijöttek a tornateremből:

– A hangosító csapat nagyon rugalmas, mindenki nagyon szorgalmasan dolgozik és a csapatunk is nagyon összetartó, egy hónap munkánk van a produkciónkban. Reméljük, hogy minden jól fog elsülni, hiszen a Happening koronázza meg az egész Garát.

Mielőtt lezajlott volna a Happening, még hátra volt egy sárkányhajó verseny, amit délután kettőkor a CSAKK stégjénél bonyolítottak le a szervezők. Sokan először ültek sárkányhajóba, mégis nagyon szoros versenyt láthattunk, aminek eredményhirdetésére csütörtökön kerül sor, de előzetesen megkértük a Szegya hajójából kiszálló diákokat, hogy értékeljék az eredményüket.

– Az elején féltünk, hogy nem fog jól sikerülni, ugyanis nem tudtunk gyakorolni a versenyre, de a végére megtaláltuk az összhangot. A második körnél jó ritmusban tudtunk evezni, ha újra megpróbálhatnánk, biztosan sokkal jobbat tudtunk volna menni – mesélték egybehangzóan a Szegya diákjai.

A sárkányhajó versennyel majdnem egy időben lezajlott a Békéscsabai Esport Bajnokság League of Legends döntője is, amin két Gészis csapat mérkőzött meg egymással az első helyért. Az összecsapásból végül Gombkötő Zsolt csapata került ki győztesen, így Lagzi Zoltánék a második helyre szorultak vissza.

Végül ötöt ütött az óra és a GarabonCity szinte teljesen kiürült, a tornaterem pedig megtelt diákokkal.

A Happening Sajben Bálint és a Dare2Change (Közgé) stábjának produkciójával kezdődött. Kisfilmjükben főhősünk a világ gondjai elől menekül egy erdőbe, ahol megvilágosodik: rájön, hogy a változásra nem nehézségként, hanem kihívásként kell tekinteni.

A Közgé csapatát Susánszky Ádám és a Dopamine (Gészi) követte, akik kisfilmjükben egy pórul járt fiú estéjét mutatta be, aki nagy bajba keveredve igaz barátaitól kapott segítséget. Legfontosabb céljuk, hogy felhívják diáktársaik figyelmét arra, hogy értékeljük azokat, akik a legnagyobb boldogságot jelentik számunkra.

Harmadikként Pálfi Sanyi és a Distant Legends (Trefort) lépett színpadra. Filmjükben egy keleti tanmesén keresztül láthatjuk, hogy milyen fontos erély a türelem és az embertársaink iránti tisztelet, illetve rosszabbik énünk magunk mögött hagyása. Dinamikus happeningjüket álló tapssal jutalmazta a közönség.

Nem volt könnyű dolga László Fanninak és a New Generation (Kemény) stábjának ilyen erős produkció után előadniuk, de a fanatikus lányról és magánéleti válságáról szóló filmjük után a stáb első embere gitárjátékával levette a GarabonCity lakóit a lábukról, akiknek szemmel láthatóan nagyon tetszett Fanni produkciója.

Ötödikként következett Gonda Ádám és a Timeline (Szegya), kiknek kisfilmje egy természetfeletti ajándékban részesült fiú történetét dolgozta fel. Happeningjükkel tanáraik segítségével az idő fontosságára hívták fel a figyelmet. Koreográfiájukkal egy pár közös életét mutatták be megismerkedésük napjától egészen életük alkonyáig. A közönség az est folyamán másodjára állt fel és értékelte hatalmas tapsviharral a látottakat.

Hatalmas létszámmal érkezett meg ezek után Kádár Kende és a ScoutSide (Belvár) stábja. Történetükben egy léha életet élő fiú történetét követhetjük nyomon, aki szülei nyomására egy cserkésztáborban kell tölti a nyarát. Ahogy az lenni szokott, hamar ellenségeket szerez magának, de a végén a helyi rosszfiúkról lerántva a leplet barátokra lel. A produkció végén harmadik alkalommal pattant fel székéből a közönség és tapsolták meg a ScoutSide népes csapatát.

Hasonlóan nagy létszámú tábor lepte el a színpadot Urbancsek Zalán és a Youniverse (BEG) színében. Történetükben az iskola jelöltje különféle bolygókra látogatott el, hogy végül egyesítse azok eltérő és furcsa lakóit.

Utolsó előttiként komorabb hangulatot teremtett Zámbó Szilárd a Brotherhood (Vízmű) stábjával a Happeningen. Filmjükben egy posztapokaliptikus világba látogattunk el, ahol megtanultuk,milyen fontos az, hogy legyen kire támaszkodnunk a mindennapokban. Produkciójuk után még hosszú percekig hallhattuk zengeni a tornatermet a több száz vízműs tanuló közös skandálásától.

Végezetül Szák-Kocsis Benjámin és a Madventure (Andrássy) stábjával indultunk kincskeresésre. Történetükben egy baráti társaság kincses térképre bukkan, aminek segítségével megtanulják, hogy milyen fontos dolog a barátság.

A Happening este kilenc órakor ért végét. Szerdán ismét változatos rendezvények, pódiumbeszélgetések és kampánykoncertek várják Békéscsaba fiatalságát.

A napot összegző videó:

A Garabonciás Napok hétfői napjának beszámolóját IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában