teátrum

2018.09.04. 16:41

Kétszereplős vígjátékkal nevezett a Jókai színház

Többek között a Békéscsabai Jókai Színház előadását is láthatja a közönség a hétfőn kezdődő Vidéki Színházak Fesztiválján Budapesten, a Pesti Magyar Színházban. A vasárnap záruló program a Thália Színház szervezésében valósul meg.

N.-L. V.

A csabai teátrum a Hajnalban, délben, este című vígjátékkal érkezik Budapestre. Seregi Zoltán lapunk megkeresésére elmondta, több okra vezethető vissza, hogy a kétszereplős darabot mutatják be a fővárosban.

– Egyrészt ez egy nagyon sikeres és jó darab, másrészt könnyen mozgatható. Utóbbi azért lényeges, mert a Thália Színház felújítása miatt idén máshol, a Pesti Magyar Színházban rendezik meg a fesztivált, ahol más technikai feltételek állnak rendelkezésre. Olyan előadást választottunk, amit ott is el tudunk játszani – árulta el Seregi Zoltán. Hozzátette, a szombati műsor előtt pénteken a csabai közönség is megtekintheti a vígjátékot, hogy a stáb kicsit „belejöjjön a nagy szünet után” – fogalmazott.

Fotók: Kiss Zoltán

A fesztivált Csehov Három nővér című műve nyitotta hétfő este a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában, az orosz Ilja Bocsarnikovsz rendezésében. Kedden a kecskeméti Katona József Színház Kálmán Imre örökzöld operettjét, a Csárdáskirálynőt adta elő.

A Győri Nemzeti Színház az Agatha Christie bűnügyi novellájából készült A vád tanúja című darabbal szerdán érkezik Budapestre. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Székely János Caligula helytartója című drámáját csütörtökön, a Miskolci Nemzeti Színház az Ahogytetszik című vígjátékot pénteken mutatja be.

A Jókai színház vígjátékával és a Pécsi Nemzeti Színház a Veszedelmes viszonyok című színművel szombaton vendégszerepel. A záró előadás vasárnap a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen című előadása lesz.

Detektívtörténetet tűzött műsorra a Jókai színház

Megtartották Anthony Shaffer Detektívjátszma (Mesterdetektív) című darabjának sajtónyilvános olvasópróbáját kedd délután a Jókai Szalonban. Az előadás mesterműve annak, hogyan lehet a közönséget az orránál fogva vezetni. Shaffer fordulatos, meglepő műve az 1970-es premier óta ezreket csalt csapdába. A darab szereplői: Katkó Ferenc és Tege Antal, rendezője Seregi Zoltán színházigazgató. Az előadás stúdiószínházi bemutatóját október 12-én tartja a Békéscsabai Jókai Színház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában