bábfesztivál

2018.06.01. 16:20

Ötvenesztendős a bábfesztivál

A XVII. Nemzet­közi Bábfesztivál június 21-24. között várja majd a hazai és külföldi bábosok előadásaival a gyermekeket, szüleiket és a nagyszülőket Békéscsabán – hangzott el egy pénteki sajtótájékoztatón. 

V. E.

A fesztivál története 1968 júniusára nyúlik vissza, ekkor rendezték meg először Békéscsabán, Lenkefi Konrád kezdeményezésére.

A rendezvény fővédnöke az UNIMA Nemzetközi Bábművész Szövetség. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere kiemelte, a fesztivál finanszírozása megoldott, melyben nagy szerepe van az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott 10 millió forint támogatásnak és nem kérdés, hogy az önkormányzat is támogatja a nemzetközi hírű eseményt.

Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója elmondta, a programsorozat keretében idén közel harminc fellépőt várnak. Békéscsabán láthatóak lesznek szombathelyi, zalaegerszegi, kaposvári, tiszaalpári, kecskeméti, debreceni, biator­bágyi, egri, pécsi, szegedi és zsámbéki báboscsoportok. Spanyolország, Olaszország, Szerbia és Csehország is elhozza bábjátékait a rangos fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!