filharmónia magyarország

2018.05.02. 15:25

Helsinki fiúkórus érkezik Békéscsabára az Egyházzenei Fesztiválra

Több kiemelkedő pontja és a hangversenye is lesz a Filharmónia Magyarország országos Egyházzenei Fesztiváljának, amelynek idén Békéscsaba és az evangélikus vallás áll a középpontjában. 

Az Egyházzenei Fesztivált a Cantores Minores, a Helsinki Evangélikus Püspökség fiúkórusa és a Budapesti Vonósok koncertje nyitja meg május 17-én 19 órakor. A csengő hangú fiúkórus 65 éve alakult meg és vezetőjük Hannu Norjanen, aki ugyancsak a Cantores Minores fiúkórusban kezdte tanulmányait.

Május 18-án 19 órakor lép fel a Virtuózok zsűrijéből ismert Várdai István, aki nemcsak szemtelenül fiatalon tűnt ki a tehetségével, hanem azzal is, hogy a hírek szerint nyolcmilliárd forintot érő csellóját egy ifjú virtuóz rendelkezésére bocsátotta. Várdai István mellett Fejérvári Zoltán, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója is fellép, aki felsőfokú tanulmányait Kemenes András, Várjon Dénes és Wagner Rita irányítása mellett végezte.

Május 19-én 19 órától a Lutheránia Énekkar lép fel az Arrisus Vegyeskarral. Az együtteseket Kamp Salamon, a fővárosi Deák téri evangélikus püspöki székhelyen működő Lutheránia Ének-és Zenekar karnagya és a Magyarországi Evangélikus Egyház országos zeneigazgatója vezényli. Kamp Salamon szinte anyanyelveként tekint Bach muzsikájára, nem véletlenül tud róla olyan szenvedéllyel mesélni, amellyel mindenkit meg tud szólítani.

Mindeközben Mezőberényben a szlovák evangélikus templomban május 18-án 19 órától Finta Gergely orgonaművész szólaltatja meg a hangszerek királynőjét, Ittzés Gergely pedig a fuvolán bizonyítja virtuozitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában