Chain Bridge Pop

2018.05.26. 11:08

Békéscsabán kezdtek zenélni, ma már nagylemezt készítenek

A Békéscsabáról induló, mára már országosan ismert Chain Bridge Pop zenekar basszusgitárosával és alapító tagjával, Szombathelyi Dáviddal beszélgettünk az együttesről és arról, hogy az X-Faktor tehetségkutató után hogyan lettek egyre népszerűbbek.

Vásári Erzsébet

– Mit jelent az, hogy Békéscsabáról indultak? Milyen formában zenéltek itt? Ez csak hobbizenélés volt, úgynevezett garázsbanda, vagy már itt is voltak fellépéseik?

– Tizennégy éves korunkban alapítottuk meg első zenekarunkat Gerlán, X and Y néven. Hobbinak indult, de hamar rájöttünk, hogy ez az amit a legjobban szeretünk csinálni. A kezdetektől saját dalokat írtunk. Pár évvel később ez a formáció átalakult, akkor már Sunlight volt a nevünk. Ezzel a bandával szerepeltünk egy tehetségkutatón is Békéscsabán, amin különdíjasok lettünk. Majd egy-két év szünet következett a közös zenélésben, mivel a munkánk és tanulmányaink miatt nem egyszerre kerültünk fel Budapestre.

A Chain Bridge Pop számára az X-Faktor ugródeszkát jelentett. Beküldött felvétel

– Mikor és hogyan döntötték el, hogy elindulnak az országos hírnév felé, és ezt milyen lépésekkel kezdték?

– 2016-ban érkezett el az az idő, amikor a régi bandából már mindenki a fővárosban lakott. Úgy gondoltuk, hogy itt az ideje újra összehozni a zenekart és kipróbálni, hogy itt milyen lehetőségek adódnak számunkra. Így indult útjára a jelenlegi Chain Bridge Pop formáció. Nagyon eltökéltek voltunk, hamar el is jutottunk életünkben először egy hangstúdióba, ahol felvettük az első demónkat. Jó visszajelzéseket kaptunk, ezért elindultunk egy országos ­tehetségkutatón az „Öröm a zene” rendezvény miskolci állomásán, amit végül megnyertünk. Így bejutottunk a pesti döntőbe, ami azt jelenti, hogy az országos szinten részt vevő 460 zenekarból bekerültünk az első tizenötbe.

– Milyen volt az X-Faktorban?

– A demónk felkeltette az x-faktoros stáb figyelmét, és felkerestek minket, hogy induljunk a versenyen. Nagy ­dilemmát okozott ez a zenekarban, mert megoszlanak a vélemények zenekari körökben erről a tehetségkutatóról. Végül úgy döntöttünk, belevágunk. Már a selejtezőn nagyot robbantottunk, egyből négy igent kaptunk a Skanzen című dalunkra, sőt, Gáspár Laci azt mondta, hogy így még nem szólt zenekar az X-Faktor színpadán. Továbbjutottunk, egészen a táboros, székes feladat végéig, ahol Ricco és Claudia miatt kellett felállnunk, akik a későbbi győztesek lettek.

– Az X-Faktor után mennyiben változott meg az életük?

– Ez a verseny számunkra nagyszerű tapasztalat és rutinszerzési lehetőség volt. Utána már nem volt olyan színpad, ahova remegő lábakkal álltunk volna ki. Kirobbanó hírnevünk nem lett az X-Faktor miatt, viszont a nagyon tág ismerősi körünk elkezdte komolyan venni, amit csinálunk, és ez számunkra jó alap volt a további építkezésre.

– A jelenlegi felállásban mióta zenélnek együtt?

– Ma hatan vagyunk a zenekarban: Hajdu Erik, Hajdu Zoli, Kérges Balázs, Kádi Balázs, Bauer Attila és Szombathelyi Dávid. A hatból négyen a Békéscsabán indult első zenekar tagjai voltunk, Kérges Balázs és Attila már Budapesten csatlakozott hozzánk. Elmondható, hogy egy nagy baráti társaság a miénk. A csapatmunka ezáltal tökéletesen működik, kisebb összezörrenések természetesen vannak, de így bármit hamar meg tudunk beszélni.

 

Hazánk több pontján fellépnek

A Chain Bridge Pop jelenleg­ az első nagylemeze elkészí­tésén dolgozik, amely várhatóan­ júniusban lesz ­elérhető az interneten. Megtudtuk, a fiúk a lemez mellé egy nagyszabású videóklippel is készülnek, melyet éppen ezekben a napokban forgatnak. De a munkálatok alatt sem hanyagolják kedvelőiket, hiszen május 20-tól országos nyári turnéra indulnak. Első állomásuk Esztergom lesz, de fellépéseik között szerepel­ Békéscsaba is, ahol július 14-én állnak színpadra a Rongyoló fesztiválon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában