üdülés

2018.08.16. 06:45

Telt ház várható a hosszú hétvégén a megyei szálláshelyeken

Gyulát egész nyáron rengeteg turista keresi fel, számos szálláshelyen a teljes szezonban, így az augusztus 20-i hosszú hétvégén is telt ház körüli a foglalás. Szarvason szintén sokan pihennek. A Körös-parti településen 90 százalékos telítettségre számítanak és Orosháza is népszerű az ünnepen.

Hírlap-összeállítás

Gyulán az augusztus 20-i hosszú hétvégére már csak nagyon nehezen vagy szinte nem lehet szállást találni, a szállodák telítettsége közel száz százalékos, és az apartmanok jelentős részében is hasonló a helyzet.

Tóth Gábor, a gyulai Hunguest Hotel Erkel szállodaigazgatója lapunknak elmondta, a hosszú hétvégére 97-98 százalékos a telítettség a három- és a négycsillagos szárnyukban egyaránt. A szakember kiemelte, az egész nyári szezonban hasonlóak az arányok, júniustól augusztus végéig végig telt ház van a hotelben.

Fotó: Imre György

Boros Zoltán igazgatói asszisztens kérdésünkre kifejtette, az Erkel Hotel vendégeinek többsége belföldről érkezik. A határ közelsége miatt szép számmal keresik fel a szállodát romániai látogatók, de szerb, osztrák, német és holland turistákat is köszönthettek a vendégeik között. A legmelegebb évszakban a családosok pihennek főként Gyulán, a gyerekeknek éppen ezért játszóházat működtet a szálloda. A két szakember szólt arról, hogy a fürdővárosban a szolgáltatások színes skálája érhető el. A garantált és az egyedi programok egyaránt népszerűek, és kellemes időtöltést kínálnak a vendégeknek a kastélylátogatástól a sétahajózásig. A szállodában a Tourinform iroda kirendeltséget üzemeltet, illetve az Erkel Hotelből közvetlen az átjárás a Gyulai Várfürdőbe, ami szintén népszerű a vendégek körében.

Szarvasra sokan látogatnak el a nyári szezonban, ami azt jelenti, hogy a helyi szállások és hotelek 80 százalékban telítettek.

– Az augusztus 20-i hétvégén pedig 90 százalékos telítettségre számolnak a településen. Ha valaki netán még a napokban szánja rá magát az utazásra, akkor a legnépszerűbb vízparti szállásokból pár visszamondott helyet tudnak ajánlani, de a tapasztalatok szerint ezek is gyorsan betelnek – tudtuk meg Horváth Ágnestől a szarvasi Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület menedzser-asszisztensétől.

Hozzátette, a holtág menti várost jellemzően családok és baráti társaságok választják utazásuk célpontjául. Míg a családok általában felfedezik a helyi látnivalókat, ellátogatnak a programokra, addig a baráti társaságok rendszerint vízparti helyet választanak szállásul, ahol nyugodtan pihenhetnek, horgászhatnak, senki nem zavarja őket, és amelyet nyaralásuk alatt nem is igazán hagynak el.

– A foglalók körében legnépszerűbbek a vízparti, magán szálláshelyek, ezt követik a hotelek – fogalmazott Horváth Ágnes A legtöbben az ország Dunától keletre eső részéből látogatnak a városba, kisebb számban pedig akadnak német és román vendégek is. A nyár utolsó hosszú hétvégéjén sokan kerekednek fel, és ha már elindulnak, akkor a három napos kiruccanást egy öt napos nyaralásra bővítik ki.

Orosházán megtelik a főtér

Orosházán megtelik a főtér, a hosszú hétvége minden napjára kínálnak a szervezők programokat. Koncertek sokasága csábítja a városba a zenei élményért rajongókat akár egy estére is. Augusztus 20-án Szent István napra készülnek, a városi ünnepség után az Alma Együttes, az Irigy Hónaljmirigy, a Biebers és a Hooligans is koncertezik. Hatalmas tűzijátékkal ér véget a hétfő.

Sok turista Orosházára, illetve Gyopárosfürdőre már visszatérő vendégként időben lefoglalta a szállását. De hallottunk olyan példákat is, akik az utolsó pillanatban jelentkeztek, kerestek és találtak még egy utolsó, üres szobát.

A Corvus Aqua tóparti nyugalmat kínál 4 csillagos környezetben a szlogenjében. A szálloda mind a 35 szobája már megtelt. Esténként élő zenét biztosítanak, amit kedvelnek a vendégek, ahogy a grillvacsorát is. A fürdőben a nyári szünet teljes ideje alatt animátor foglalkozik a gyermekekkel. Családi csobbanás néven tematikus napokat tartanak, ahol sok szórakoztató elem és egy profi csapat várja a családokat egész napos kikapcsolódási lehetőséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában