Békéscsaba

2024.07.06. 16:39

A legtehetségesebb táncosokat keresték a megyei könyvtárban

A Just Dance táncversenyt szombat délután, immár harmadik alkalommal szervezték meg a Békés Megyei Könyvtárban, ahová a 7-11 életév közötti gyermekeket várták.

Dinya Magdolna

Minden résztvevő jó élménnyel és egy oklevéllel gazdagodott az esemény végén

Fotó: Beol.hu

Juhász Zoltán a könyvtár igazgatója elmondta, hogy a Just Dance táncversenyt 2022-ben rendezték meg először a Békés Megyei Könyvtárban, melyre eddig rendszerint mindig több lány jelentkezett, mára már viszont a fiúk létszáma is megnőtt, akik szintén vállalkoztak erre a megmérettetésre. 

A könyvtárban elérhető a Just Dance videojáték és a PlayStation 4. Ez egy ritmusjáték, ahol a kijelzőn megjelennek a táncmozdulatok, amelyeket utánozni kell zenére. Minél pontosabban utánozzák a gyerekek a mozdulatokat, annál magasabb pontszámokat kapnak. A játék elején minden résztvevőnek egységes zenére kellett táncolnia. Először könnyű mozdulatokat, majd egyre nehezebb és gyorsabb mozdulatsorokat kellett teljesíteniük. A kihívás abban rejlett, hogy ki juthat minél tovább a pontszámok alapján. 

Az előző évekhez hasonlóan, idén is a vakáció alatt szervezték meg a versenyt, melynek célja az volt, hogy népszerűsítsék ezt a könyvtári programot, valamint kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a gyerekeknek a nyári szünet ideje alatt.  Szombaton közel 15 fő jelentkezett a programra, és az első 5 helyezett külön kiemelt díjat kaphatott. A verseny Playstation 4 konzolon, a Just Dance 2022-es verziójával zajlott és a Körös Televízió, az Édeském Desszert és Kávéműhely, valamint a Békés Megyei Könyvtár támogatásával valósult meg.

A Just Dance táncverseny első helyezettje Szarvas Lilla lett. A második helyet Gyebnár Fruzsina, míg a harmadik helyet Szebeni Lilla szerezte meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában