Gyulai levél

2024.07.10. 13:07

IC-minőségű vasúti kocsikat kérnek Budapest és Békéscsaba között

Levélben tiltakozik dr. Kovács József országgyűlési képviselő és dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az ellen, hogy a MÁV a nyári hónapokban nem biztosít klimatizált, IC-minőségű kocsikat a Békés InterCity-járatokhoz. Haladéktalan intézkedést kértek arra vonatkozóan, hogy a MÁV a Budapest–Békéscsaba között közlekedő Békés IC számára is biztosítson klimatizált, IC-minőségű vasúti kocsikat.

Papp Gábor

Facebook-posztjában dr. Görgényi Ernő kiemelte, több lakossági panaszt kaptak arról, hogy a Békéscsaba és Budapest közötti Békés IC-vonatok nyáron rendszeresen klimatizált IC-kocsi nélkül közlekednek. Így éppen a legmelegebb hónapokban nincsenek klimatizált IC-minőségű vasúti kocsik a Budapest–Békéscsaba-vonalon.

IC-minőségű vasúti kocsik, levél, közlekedés, vasút
Dr. Kovács József és dr. Görgényi Ernő haladéktalan lépéseket sürgettek az IC-minőségű vasúti kocsik visszaállítása ügyében. Forrás: Facebook

Haladéktalanul kérik a klimatizált, IC-minőségű vasúti kocsik biztosítását

– Ez önmagában is elfogadhatatlan, de mélységesen felháborító az az indok, hogy nyáron a klimatizált IC-kocsikat átirányítják a balatoni IC-forgalomba, ezért kénytelenek a Békés vármegyei emberek ócska vonatkocsikban utazni. Ez olyan, mintha a MÁV a Békés vármegyei utasokat, illetve a Békés vármegyébe utazó embereket másodrendű állampolgárnak tekintené. Reméljük, ez nem így van, mert az tűrhetetlen lenne – hangsúlyozta. – Dr. Kovács József országgyűlési képviselővel együtt az ügyben tiltakozó levelet írtak Lázár János építési és közlekedési miniszternek és a MÁV vezérigazgatójának.

– Levelünkben haladéktalan intézkedést kértünk arra vonatkozóan, hogy a MÁV a Budapest–Békéscsaba között közlekedő Békés IC számára is biztosítson klimatizált, IC-minőségű vasúti kocsikat – fogalmazott.

Korábban már más politikusok, így a közelmúltban Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is kérte az InterCity-kocsik visszaállítását.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában