Képviselő-testület

2024.07.10. 09:07

Gyomaendrődön útfelújításokról is döntöttek

Toldi Balázs a napokban összegezte a legutóbbi képviselő-testületi ülésen elhangzottakat. Gyomaendrőd polgármestere beszámolt az ülésen tárgyalt fontos döntésekről, és ismertette a város jövőjére vonatkozó terveket.

Dinya Magdolna

Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere elmondta, hogy a képviselő-testület 16 napirendi pontot tárgyalt a közelmúltban, ahol fontos kérdésekben hoztak döntéseket. A hétfői sajtótájékoztatón kiemelte a legfontosabb napirendi pontokat, amiket a testület megtárgyalt.

Gyomaendrőd, képviselő-testület, útfelújítás, döntések
Gyomaendrődön nagy hangsúlyt fektetnek az útfelújításokra Fotó: MW

Elsőként a szociális ellátások szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítása volt fókuszban, amely azokat az értékhatárokat érintette, amelyek meghatározzák azt, hogy egy önkormányzati ellátást ki és milyen jövedelem mellett vehet igénybe. Ezeket a jövedelemhatárokat növelték meg. 

Varjú Vilmos kondipark

A testület tárgyalta továbbá az Endrődiek Baráti Köre Egyesület által benyújtott közterület-elnevezési kérelmet. A képviselő-testület egyhangúan támogatta a kezdeményezést, és Varjú Vilmosról fogják elnevezni az Október 6. lakótelep mellett található kondiparkot, az olimpikon halálának 30. évfordulójához köthetően. Jelenleg a területnek a helyrajzi számok szerinti megosztása zajlik.

Útfelújítási programot hoztak létre

Foglalkoztak az idei év útfelújítási program műszaki tartalmával. A testület összeállított egy útfelújítási programot, amit közbeszerzési eljárás keretén belül hirdettek meg a pályázók között. A legkedvezőbb ajánlat 26 millióval lett kevesebb attól az összegtől, amit erre a testület az előzetes felmérések alapján elhatárolt. A pénzügyi bizottság azt javasolta, hogy ezt az összeget további útfelújításokra fordítsák. A testület elfogadta a javaslatot és további 11 millió forintot tettek a 26 millió forint mellé erre a célra. 

Megelőzték a szúnyoginváziót Gyomaendrődön

Toldi Balázs elmondta, hogy az utóbbi időben volt több biológiai szúnyoggyérítés a városban, amelyet a katasztrófavédelem szervezett. Úgy gondolja, ezek a gyérítések elérték a céljukat, és megelőzték a nagyobb szúnyoginváziókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában