Rendezvény

2024.07.07. 09:02

Több pénz jut a Garabonciás napokra

Idén szeptember 30. és október 4. között rendezik meg a Csabai Garabonciás Napokat Békéscsabán – ez is kiderült a városi közgyűlés ülésén, amikor döntöttek arról, hogy plusz támogatást ad az önkormányzat a szervezésre, illetve lesz pénz a fiatalok által megfogalmazott célok megvalósítására is.

Licska Balázs

Szarvas Péter polgármester a minap sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Csabai Garabonciás Napok az ország legnagyobb középiskolás rendezvénye, kedvelik a diákok. Az önkormányzat évek óta 6 millió forinttal segítette a szervezést, most ezt az összeget megtoldották 2 millió forinttal, miután többlettámogatást igényelt a Magyar Garabonciás Alapítvány.

garabonciás napok
A Csabai Garabonciás Napokat idén szeptember 30. és október 4. között rendezik. Fotó: Bencsik Ádám-archív fotó

Emellett az önkormányzat 3 millió forintot szán az induló középiskolák kampánycsapatai és a megválasztott diákvezetők elképzeléseinek megvalósítására. Ez az összeg a Liget Ifjúsági Teret működtető Táliber Közösségfejlesztő Alapítványon keresztül jut el a fiatalokhoz, de az önkormányzat jóváhagyása is szükséges, mielőtt elköltik a pénzt.

A Csabai Garabonciás Napokat idén szeptember 30. és október 4. között rendezik. A hagyományoknak megfelelően a fáklyás felvonulás a mondhatni nulladik napon, vasárnap, szeptember 29-én lesz, míg a diákpolgármesterről és a két diák-alpolgármesterről október 5-én döntenek – olvasható a városi közgyűlés elé került előterjesztésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában