Hagyományőrzés

2024.07.04. 13:34

Bemutatóval és közös tánccal zárult az eleki román néptánctábor

Pénteken ért véget az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyüttes gyermek néptánctábora, mely ezúttal is nagy sikert aratott.

Vincze Attila

Szelezsán György Facebook-oldalán adta hírül a minap, hogy rendszeres táncház résztvevőként számára is meglepő és felemelő érzés volt látni azt, hogy milyen nagy fejlődésen mentek át ilyen rövid idő alatt is a táborban résztvevő gyermekek.

Ezúttal is nagy sikert aratott a román néptánctábor Eleken
Ezúttal is nagy sikert aratott a román néptánctábor Eleken. Fotó: Szelezsán György Facebook oldala

A polgármester emlékeztetett, hogy a hagyományőrzés egy nagyon fontos és értékes tevékenység, különösen a fiatalabb generációk számára. Hozzátette, hogy a tánc, a hagyományok ápolása és továbbadása értékes tevékenység, amely gazdagítja a gyermekek életét és közösségeket is.

A városvezető megjegyezte: az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület és az Elek Táncegyüttes tagjai rengeteget tesznek azért, hogy megismertessék és megszerettessék táncaikat és gazdag kulturális értékeiket, hagyományaikat. Mint fogalmazott, tevékenységük nemcsak a hagyományőrzést segítik elő, hanem a közösség összetartását is erősítik.

Szelezsán György reményét fejezte ki, hogy még sok hasonló sikeres programnak lehetnek megálmodói és megvalósítói a jövőben is, majd gratulált a szervezőknek és minden résztvevőnek a sikeres táborhoz, valamint köszönetet mondott a szervezőknek, támogatóknak, segítőknek és a résztvevőknek egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában