Tárgyi felajánlásokat várnak

2024.06.25. 09:45

Mindenük odalett a tragikus tűzesetben, gyűjtenek a kondorosi családnak

Minden bizonnyal villámcsapás miatt égett le a kondorosi Leszenyiczki család házának tetőszerkezete, a belső terek a füst martalékává váltak, az épület lakhatatlanná vált. A családfő a tűzben életét vesztette. Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere közölte, nem hagyják magára Leszenyiczki Mihály feleségét és lányát, gyűjtést indítottak számukra.

Nyemcsok László

Mint arról beszámoltunk, múlt szombaton éjjel történt a tragikus tűzeset a kondorosi, Rákóczi utcai házban, a családfő próbálta oltani a tüzet, menteni az értékeket, de eközben életét vesztette. Mindenük odalett. Leszenyiczki Mihály felesége és lánya kórházba került megfigyelésre, ők komolyabban nem sérültek meg, de nagy lelki fájdalommal kell folytatniuk életüket.

A postás, zenész elvesztése lesújtotta a kondorosiakat
Fotó: Lehoczky Péter

– Hétfőn felmértük, átbeszéltük a hozzátartozókkal, az önkormányzat munkatársaival, hogy miben kell, és miben tudunk segíteni – hangsúlyozta Ribárszki Péter. – A lakhatásukat átmenetileg megoldottuk. A mindennapi életvitelükhöz azonban sok minden kell, ezért felajánlásokra van szükség. Felhívást tettünk közzé, hogy milyen dolgok kellenének a bútortól a női ruhaneműkig, a háztartási nagy- és kisgépekig, edényekig, étkészletig, poharakig. Hasonlóan szükségük lenne csillárra, tisztálkodási és tisztítószerekre, ágyneműre, takaróra, párnára, szőnyegre, tartós élelmiszerre.

Ribárszki Péter kiemelte, Facebook-oldalán megtalálható, hogy milyen felajánlást hol és hogyan lehet megtenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában