Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2024.06.12. 09:16

Török, francia, olasz és norvég kapcsolatot is építenek Vésztőn

Sikeres Erasmus+ pályázatot nyújtott be a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a hároméves, idén induló, 400 ezer euró összköltségű projektnek köszönhetően a vésztői intézmény pedagógusai külföldi továbbképzéseken vehetnek részt – ismertette Orbán István, az intézmény főigazgatója.

Licska Balázs

Hozzátette, hogy a vésztői intézmény által koordinált konzorciumi pályázatban sikerült egy szinte minden területre kiterjedő partnerközösséget összekovácsolni. Kilenc partnerrel lesznek kapcsolatban, köztük török, olasz, lett, portugál, litván, francia, norvég, spanyol általános és középiskolákkal, egyetemekkel.

Orbán István, a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola főigazgatója elmondta, hogy sikeres Erasmus+-pályázatot nyújtottak be
Orbán István, a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola főigazgatója elmondta, hogy sikeres Erasmus+-pályázatot nyújtottak be. Fotó: Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Fontos cél, hogy a mindennapi idegennyelv-oktatásban játékos tanítási módszereket ismerhessenek meg és alkalmazhassanak a résztvevők, de ugyanúgy az is, hogy megtapasztalhassák, a hagyományok és kultúrák miként őrizhetők meg a 21. századi technológia és innováció segítségével. Lényeges, hogy egymástól tanulnak a résztvevők, cserélik a jó gyakorlatokat, valamint megalapozzák és bővítik a nemzetközi együttműködéseket.

A hároméves pályázat keretében továbbképzéseket szerveznek a szakembereknek, így ilyeneken vehetnek majd részt a vésztői Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola alsó és felső tagozatos pedagógusai is. Az első találkozóra szeptemberben, Törökországban kerítenek sort, ahol egyeztetnek a szakemberek a feladatokról, a további összejövetelekről és a továbbképzésekről – közölte Orbán István, a vésztői intézmény főigazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában