Képviselői elismerés

2024.06.22. 17:08

Dávid és Joakim kapta meg a Tehetség Díjat Kétegyházán

Két tehetséges végzős fiatal vehette át Kétegyházán a Herczeg Tamás által alapított Tehetség Díjat. Az országgyűlési képviselő Dehelán Dávidnak és Rusz Joakimnak gratulált.

dr. Nagy Szilvia

„Az általam alapított Tehetség Díjat és a vele járó pénzjutalmat Kétegyházi Román Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda ballagási ünnepségén adtam át Dehelán Dávidnak és Rusz Joakimnak. Az iskola nevelőtestülete idén két végzős diákot javasolt a díj közös elnyerésére” – írta közösségi oldalán Herczeg Tamás, a település országgyűlési képviselője.

Tehetség Díj, Herczeg Tamás, Kétegyháza
Herczeg Tamás Rusz Joakimnak és  Dehelán Dávidnak gratulált. Fotó: Herczeg Tamás Facebook-oldala

Mint fogalmazott, Dávid a nyolc év alatt kitartó és szorgalmas munkával kiváló tanulmányi eredményeket ért el. Aktívan részt vett az osztály és az iskola közösségi életében, valamint számos matematika, kémia és angol versenyen szerepelt eredményesen. Munkájára jellemző a pontosság, precizitás és alapos felkészültség. Szabadidejében labdarúgással foglalkozik, igazolt játékos az Eleki U14 csapatában. Az óraközi szünetekben gyakran sakkozik, kártyázik vagy focizik társaival. Tanulmányait a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban és Kollégiumban folytatja.

Joakim az általános iskolai tanulmányai során egyenletes teljesítményt nyújtott, és kitűnt szavalóversenyeken, valamint matematika, kémia, román és angol nyelvi versenyeken. A szünetekben gyakran sakkozik, logikai játékokat játszik vagy jókat beszélget a többiekkel. Szabadidejében néptáncot tanul, és a helyi művészeti iskola is mindig számíthat rá, ahol szintén kiváló teljesítményt nyújt. Sokoldalú érdeklődése és kemény munkája eredményeképpen tanulmányait szeptembertől a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban és Kollégiumban folytatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában