Támogatás

2024.06.15. 17:12

Óvodatej program indulhat Dévaványán

Az iskolatej program után, idén szeptembertől óvodatej program is indulhat a városban, melynek keretében már a legkisebbek is több tejet és tejterméket kaphatnak az intézményekben.

Dinya Magdolna

A tej az egyik legjelentősebb kalciumforrás Fotó: Shutterstock

A programhoz való csatlakozást a képviselő-testület örömmel támogatta, a csatlakozási folyamat pedig hamarosan lezárul. Amennyiben a Magyar Államkincstár az eljárást jóváhagyja, úgy az óvodatej program során Dévaványa száz százalékos támogatási arányban részesülhet, tehát a gyermekek teljesen ingyenesen részesülhetnek a finomságokból adták hírül a város weboldalán

A gyerekek szeptembertől a tejet, gyümölcsdarabos joghurtot és ömlesztett sajtot kapnak heti háromszor, meghatározott sorrendben. Tudományosan bizonyított tény, hogy a tejfogyasztás segíti a gyermekek koncentrációs készségét és javítja memóriájukat. A tejfogyasztás élettani hatásai bizonyítottan kedvező szerepet játszanak a gyermekek fejlődésében, egészségük megőrzésében, immunrendszerük megfelelő működésében, sőt csökkenti bizonyos betegségek kialakulásának esélyét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában